för ett par veckor sedan...

..köpte jag ett par exakt likadana skor som skon till höger. Eller ja, visserligen inte längre, men en gång i tiden hade de samma färg och samma livslängd. Har även köpt lyxiga skoinlägg så att jag kan gå längs gatorna i Paris och Barcelona hur länge jag vill utan att få det minsta ont i fötterna.


london; part #1

Matilda, stilig t-shirt, Hyde Park
 

Jag börjar i omvänd kronologisk ordning och delar med mig av en bild från den sista, soliga dagen i London. Vi bestämde oss för att ha picknick i Hyde Park timmarna innan bussen till Gatwick skulle gå. Jag åt sallad med mozarella, soltorkade tomater och oliver. Glutenfria brownies till efterrätt. Strax innan vi gick, kom en man med en metalldetektor förbi, han letade pengar i gräsmattan med sin apparat och hittade flera pund under tiden vi satt och åt. Effektivt tänkte jag, och på samma gång vänligt mot miljön. Jag bjöd honom på osten som blev över från picknicken. Han blev väldigt glad.


paintings part one


söderköping

Av en från början sysslolös förmiddag gjorde jag en spontan resa till lilla Söderköping.



Där var det musik, dans och marknad på torget och längs de små gatorna fyndade jag fina 50-talstyger för en liten penning.



Dagen bjöd även på mysig gatulivemusik.



Där fanns också fler snygga torn att titta på än vad jag kunde minnas från tidigare gånger jag varit där.



Sen satt jag mest och läste vid kanalen.

Möt mig där båtarna rullar ut
senare idag,
bland rostiga cyklar,
gummidäck och fabriksfasader,
krossat glas och avloppsrör


var ska jag börja?




storasyster

I remember you, reading a poem for me, on a hotel somewhere in Germany

tralala

Idag har jag träffat fina, fina Karin. Vi har fikat och pratat och gått och pratat och vi har handlat skor till tonerna av Timo Räisänen och det har bara varit så himla bra. Var inte ens det minsta jobbigt att missa bussen precis på sekunden när jag skulle hem. Du botade min sällskapssjuka så pass att jag nästan glömde bort den helt, och jag har ännu inte kommit på den igen, känns himla bra.

Tack.

finns inget jag hellre vaknar till


namnlöst

Varje gång jag lyckas skramla ihop några lediga dagar utan krav eller planering tror jag alltid att jag ska må så bra av att äntligen få vara lite ensam, slippa göra någonting. Istället möts jag varje gång av motsatsen. Att vakna, vara den enda i mitt stora hus, inte höra något skrammel i köket utan bara något enstaka knak i väggen får mig inte att må sådär bra av att äntligen få vara ensam. Inte heller resten av dagen, ensam i mitt stora hus känns bra. Därför vet jag säkert att jag inte vill bo själv i framtiden. Inte så att jag måste umgås och ständigt ha saker på gång tillsammans med andra. Snarare att bara kunna känna någons närvaro. Att dela en filt i parken med någon, ligga och läsa utan några konstanta konversationer, bara känslan av att någon är där är så mycket bättre än att sitta själv hemma med sin bok.

Känner jag mig sällskapssjuk brukar det alltid fungera att ladda ner något värt program från P3:s poddcast och ta en promenad i skogen, eller att rentav ta fram radion och låta den stå på i bakgrunden kanske för att lura sig själv att man någonstans har människor omkring sig trots allt. Slutsatsen får ändå bli att jag förhoppningsvis tänker om nästa gång jag försöker övertala mig själv om att jag ska må bra av att äntligen få vara lite ensam. Och visst känns det väl underbart att då ha hela sommaren uppbokad av diverse äventyr, tillsammans med andra. Inga fler såhär ensamma dagar. Inte på länge.


500 days of Summer



Ibland önskar jag att jag inte redan hade sett den här filmen. Så att jag kunde se den från början precis som första gången.

Jag har tänkt på dig varje dag i snart flera månader.
Jag har använt upp häftet med frimärken som jag köpte
för att posta ett brev till dig.
Jag har försökt förstå, jag har försökt.
Och jag har undrat hur länge din lukt kommer att sitta i,
i de saker som finns kvar efter dig.


if you want to sing out, sing out

 
I dag träffade jag Sara. Vi gick och fikade på Hemslöjdens sommarcafé.
Sara är så söt.
 
Hon tog lite spontant med mig på bakluckeloppis i Folkets Park där
vi fyndade allt från tekannor till nyckelskåp.

Följt av en fin stund i Gamla Linköping. Det här med att vara ledig
och få göra vad man vill med sin tid faller mig utmärkt i smaken.


ett favoritmellanmål



♣ Naturell yogurth
♣ Hallon
♣ Bovetecrunch, kanel, kardemumma
♣ Mango- och solroskärnor
♣ Linfrö

Mums. ♥

dakota suite


deltahead


we're going to paris


makes me remember the drowsy smell of new cut grass




Mörka moln.

Regn, nästan hagel.

Sol igen, glad Åke med katten Pripps. Glad klass.


being here..

brings me back
to
the streets
of
the
town
that introduced
me
in
life

 


tomatsoppa

Jag måste få dela med mig av min favoritsoppa. Efter att ha ätit den här tomatsoppan började jag gilla maträtten som jag tidigare faktiskt inte tyckte särskilt mycket om. Det här receptet räcker till 2 personer och lite mer som man kan äta till lunch dagen efter.

♥ Börja med att tärna 2 påsar mozarella, lägg dem i en skål och blanda med 2 matskedar grön pesto. Låt detta stå i kylen (gärna någon timme innan soppan är klar så att det hinner safta till sig).

♥ Hacka en gul lök och 2 vitlökar, fräs i en kastrull med lite olivolja.

♥ Häll i en burk hela tomater. Jag brukar köpa körsbärstomater för att de ger mer smak än krossade tomater. Häll i 5 dl vatten och lägg i en grönsaksbuljong samt lite torkad basilika.

♥ Koka upp soppan och smaka av med salt och peppar.

♥ Använd en stavmixer alternativt något annat som går att mosa med, mixa soppan så pass att du är nöjd med konsistensen.

♥ Låt koka upp igen, smaka av med ovannämda kryddor samt lite chiliflakes (förutsatt att du gillar stark mat).

♥ Servera med den marinerade mozarellan, lite basilika på toppen och ett gott bröd.



Jag bakade vanligt vitt matbröd, det blev krispigt och hur gott som helst.

♦ Smula ½ paket jäst i en bunke.
♦ Blanda med 2 dl kallt vatten.
♦ Häll i 3,5 msk olja och ½ tsk salt.
♦ Blanda i ca. 4 dl glutenfri mjölmix. Använd mer mjöl om du vill kunna forma bullar och lägga på plåten, använd mindre mjöl om du vill spritsa ut degen direkt på plåten.
♦ Låt jäsa i 30 minuter under bakduk (om du vill ha brödet lite extra fluffigt och krispigt, låt det jäsa ett tiotal minuter extra).
♦ Skåra brödet och pudra det med mjöl.
♦ In i ugnen, 250 grader i ca. 20 minuter.
♦ Ät, ät, ät!


daydreams become reality

Imorse när jag vaknade hade jag fortfarande inte bestämt mig för vad jag skulle göra med de första timmarna på sommarlovet. Väl hemma efter skolavslutningen hörde jag av mig till Lina och bjöd över henne på tomatsoppa med mozarella och ciabatta. Blev en hur mysig kväll som helst, kunde inte ha blivit en bättre inledning på det långa lovet. För det här är bara början på vad allt det här långa lovet ska bjuda på.


nästan alltid när jag väntar på att brödet ska bli färdiggräddat,
spelar jag lite på mitt piano

för ni har tagit studenten!






kalas


grattis och tack för att du är du.


strum the piano

Efter många, långa minuter ägnade åt ett sista försök till studier inför den allra, allra sista avgörande examinationen i årskurs två, efter lunch, funderingar över sommarens läsning, provskrivning samt betygs- och utvärderingssamtal angående Historia och Kultur- och idéhistoria kurserna (som f.ö. överraskade positivt) var jag som alldeles lätt i kroppen. Sista pappret skrevs, sista kraven släpptes och känslan av att jag-kan-göra-vad-jag-vill-med-den-här-eftermiddagen intog.

Först tog Atefeh initiativet till en glass (för att fira) med klasskamrater i parken, sedan en sväng till trädgårdsföreningen. En sväng utvecklades ganska omgående till ett häng och en bekant kom förbi och en bekants vänner kom förbi och så vidare. Vi spelade trumma, pratade och kände sommaren komma. Allt känns bara väldigt fint nu, och det får vara så. Tack.



du är kär, jag är glad.

Nu sover jag snart.
Så att vi kan mötas i drömmarna.
Vi ses under trädet fina, fina du.

allting slutar med fika

Som liten tog det en evighet att baka bullar, väntan var outhärdlig. I dag gick det ganska fort, och de blev på toppen av det godare än någonsin. Imorgon ska hela min klass hem till min historielärare och hälsa på djuren som bor på hans gård/fika och ha det mysigt tillsammans. Fördelen med att vara glutenintollerant kanske är att man får kalasa på allt sitt fika helt själv, när de andra måste dela med sig. Å andra sidan har jag inget emot att dela med mig, känns snarare som att jag måste det för att visa vilken fantastisk smakupplevelse jag åstadkommit. (Och så finns det ju alltid någon som undrar hur glutenfria bullar smakar).
 


vision du monde



Med 16 platsbiljetter i väskan gick jag nöjd hem från SJ:s resebutik i onsdags. Nu ska vi bara boka hostel, köpa interrail-kort och fundera ut vilka caféer och second hand butiker vi ska besöka i Paris, sedan är allt klart inför tågluffen genom Tyskland, Frankrike och Spanien med Isabelle i juli. Visst låter det fint? Jag tycker att det låter hur fint som helst.

fina du



I look at the sheet of stamps I bought when you still were in world.
I wish I would have got the chance to tell you I still love you as I wrote in the letters as a little child.
But I surely know you knew it all the time, as you loved me, I loved you and I miss you greatly.

allting börjar namnlöst

I går såg jag en dålig film på bio med en bra Dennis. Sedan missade jag sista bussen med flit följt av några mysiga nattimmar på stranden vid ån i stan. I dag har jag sovit på en filt i gräset, försökt läsa lite inför sista provet och nu på kvällen suttit på balkongen med en kopp cocos te, radio och lite brevskrivande.

happiness is only real when shared
I sommar ska jag äntligen läsa Into the Wild.


RSS 2.0