tomatsoppa
Jag måste få dela med mig av min favoritsoppa. Efter att ha ätit den här tomatsoppan började jag gilla maträtten som jag tidigare faktiskt inte tyckte särskilt mycket om. Det här receptet räcker till 2 personer och lite mer som man kan äta till lunch dagen efter.
♥ Börja med att tärna 2 påsar mozarella, lägg dem i en skål och blanda med 2 matskedar grön pesto. Låt detta stå i kylen (gärna någon timme innan soppan är klar så att det hinner safta till sig).
♥ Hacka en gul lök och 2 vitlökar, fräs i en kastrull med lite olivolja.
♥ Häll i en burk hela tomater. Jag brukar köpa körsbärstomater för att de ger mer smak än krossade tomater. Häll i 5 dl vatten och lägg i en grönsaksbuljong samt lite torkad basilika.
♥ Koka upp soppan och smaka av med salt och peppar.
♥ Använd en stavmixer alternativt något annat som går att mosa med, mixa soppan så pass att du är nöjd med konsistensen.
♥ Låt koka upp igen, smaka av med ovannämda kryddor samt lite chiliflakes (förutsatt att du gillar stark mat).
♥ Servera med den marinerade mozarellan, lite basilika på toppen och ett gott bröd.
Jag bakade vanligt vitt matbröd, det blev krispigt och hur gott som helst.
♦ Smula ½ paket jäst i en bunke.
♦ Blanda med 2 dl kallt vatten.
♦ Häll i 3,5 msk olja och ½ tsk salt.
♦ Blanda i ca. 4 dl glutenfri mjölmix. Använd mer mjöl om du vill kunna forma bullar och lägga på plåten, använd mindre mjöl om du vill spritsa ut degen direkt på plåten.
♦ Låt jäsa i 30 minuter under bakduk (om du vill ha brödet lite extra fluffigt och krispigt, låt det jäsa ett tiotal minuter extra).
♦ Skåra brödet och pudra det med mjöl.
♦ In i ugnen, 250 grader i ca. 20 minuter.
♦ Ät, ät, ät!
lät riktigt gott :D bra med recepttips!
såg gott ut =)